Zastanawiasz się nad lekkim wegańskim śniadaniem? A może masz ochotę na coś słodkiego, a domowe zapasy słodyczy się skończyły? Polecam spróbować wegańskiego szejka czekoladowego, mniam!
Czy Ty też uważasz, że czekolada to jeden z najlepszych wynalazków ludzkości? Bo ja owszem! I ostatnio moją niepohamowaną ochotę na słodkości zaspokajam już od rana – tym właśnie sycącym (dzięki bananowi), ale jednocześnie lekkim i zdrowym czekoladowym szejkiem. Oczywiście jest on wegański, więc nadaje się dla każdego łasucha na świecie… Koniecznie wypróbuj ten przepis!
WEGAŃSKI SZEJK CZEKOLADOWY – PRZEPIS
Potrzebujesz:
- 3 łyżki (22 g) płatków migdałowych
- 0,5 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżkę (4 g) gorzkiego kakao
- 1 dużego (120 g) banana
- 3/4 szklanki (120 ml) mleka roślinnego – najlepiej waniliowego
Wykonanie to żadna filozofia – blendujesz po prostu wszystkie składniki razem i gotowe!
SMACZNEGO!
Pst, sprawdź też…
- przepis na orzeźwiające zielone smoothie idealne na wiosnę
- 10 pomysłów na smoothie, koktajle, soki
- niedzielny foodbook wegański
*