
Wypróbuj ten PRZEPIS na hummus
Jeżeli szukasz dobrego przepisu na hummus, który na stałe zagości w twoim menu, to trafiłaś doskonale. Zapraszam!
Dacie wiarę, że kiedyś nie znosiłam hummusu? Niestety była to kwestia złego przepisu… Nigdy wcześniej nie jadłam tej słynnej pasty z ciecierzycy, ale postanowiłam spróbować – zrobiłam wg przepisu na hummus idealny od Jadłonomii i cóż… Do ideału było mu daleko. Wiem, że wielu osobom ten konkretny smakuje, ale dla mnie było tam stanowczo za dużo tahini i tylko to czułam, gorycz i nic więcej. Myślałam, że tak właśnie smakuje hummus i powiedziałam sobie „nigdy więcej!”.
A jednak… Dziś jestem wielką fanką i jest to moje ulubione smarowidło do chleba. Zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. Nie powiem, że jest idealny, bo co człowiek, to smak, ale po prostu spróbujcie! Myślę, że Was zasmakuje.
Przepis znajduje się pod zdjęciem.

Przepis mam dodany również na Instagram (zapraszam: askarzeznik), w formie reelsa. Jeśli tak będzie Ci wygodniej, to zapraszam tutaj.
Przepis na hummus
Czosnek obieramy i wszystkie składniki razem miksujemy na bardzo gładką kremową pastę. Gotowe!
Podajemy…
- na kanapkach jako pastę do smarowania,
- z pitą czy bułką do wyjadania z miseczki,
- w tortilli do posmarowania placka
- albo jako element Budda bowl z warzywami, kaszą, strączkami i sosem.
Składniki
Przepis
Czosnek obieramy i wszystkie składniki razem miksujemy na bardzo gładką kremową pastę. Gotowe!
Podajemy…
- na kanapkach jako pastę do smarowania,
- z pitą czy bułką do wyjadania z miseczki,
- w tortilli do posmarowania placka
- albo jako element Budda bowl z warzywami, kaszą, strączkami i sosem.