
LETNIA OWSIANKA IDEALNA NA WEGAŃSKIE ŚNIADANIE
Brak pomysłu na sycące i pyszne wegańskie śniadanie? Owsianka zawsze się sprawdza, wypróbuj koniecznie letnią wersję pełną owoców – zobacz przepis!
Pamiętacie, jak pisałam o tym, że warto celebrować śniadanie? Lato to wprost idealna na to pora, tak że ruszam z serią niedzielnych przepisów na pyszne i szybkie w przygotowaniu śniadania, aby Was do tego zachęcić. Zaczynamy od tego, co sprawdza się zawsze, czyli owsianki – tutaj w wersji oczywiście wegańskiej i do tego pełnej letnich owoców.
WEGAŃSKA OWSIANKA NA BOGATO – PRZEPIS
podstawa;
- 1 szklanka płatków owsianych (100 g)
- 1 kubek mleka sojowego (300 ml)
dodatki:
- pół banana (60 g)
- 2 plastry mango (40 g)
- 1 łyżka kremu czekoladowego (u mnie Bakra karobowo-sezamowa)
- 1 łyżka pestek granatu (10 g)
- 1 łyżeczka nasion chia
- szczypta cynamonu
Płatki owsiane zalewamy mlekiem i gotujemy do czasu, aż płatki wchłoną większość mleka (5-10 minut). W międzyczasie kroimy banana i mango w plasterki, i wydłubujemy z granatu. I to właściwie cała filozofia – potem już tylko trzeba przełożyć owsiankę do miseczki, wymieszać z cynamonem, dorzucić dodatki (nooo, jeśli chcecie ładne zdjęcie na Insta, to to dorzucanie dodatków zajmie Wam najwięcej czasu z całego procesu, hehe), a potem spałaszować ze smakiem!
Uwaga, jeśli lubicie słodką owsiankę, użyjcie mocno słodzonego mleka roślinnego (np. alpro sojowe waniliowe) albo dodajcie słodzika, polecam syrop klonowy lub z agawy.
Masz ochotę na więcej prostych i wegańskich śniadań? Sprawdź moją książkę „SMART VEGAN”, w której cały rozdział poświęciłam właśnie przepisom na wegańskie śniadania!
UZUPEŁNIJ, BY POBRAĆ DARMOWY FRAGMENT (i kod rabatowy):
[mc4wp_form id=”4452″]ZAMÓW TUTAJ
UWAGA, wysyłka 1 książki kosztuje 14 zł, ALE już wysyłka 2-óch – 15 zł, 3-ech – 16 zł, 4-ech – 17 zł, a od 5 książek wysyłka gratis, więc skrzyknijcie znajomych na wspólne zakupy! Kod rabatowy działa na dowolną ilość książek.
Pst, sprawdź też…
*