Liczba porcji2 porcje 
Składniki
 1  puszka pomidorów (400 g)
 1 szkl. fasoli czerwonej (gotowanej lub z puszki, 140 g)
 ¾ szkl. ryżu (150 g)
 ½ szkl. wody lub bulionu roślinnego (150 ml)
 4 łyżka/łyżki/łyżek soczewicy zielonej (50 g)
 4 łyżka/łyżki/łyżek mleczka kokosowego (35 g) cebula
 2  ząbki czosnku
 natka pietruszki
 1 łyżka/łyżki/łyżek oleju do smażenia (5 g)
 parę plastrów imbiru i kurkumy
 1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek curry
 1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek garam masala
 parę ziarenek kolendry
 chili według uznania sól do smaku
1Podsmażamy cebulę do zeszklenia.
 2Następnie dodajemy czosnek, imbir, kurkumę i wszystkie przyprawy.
 3Po 2 minutach dodajemy pomidory (wcześniej zblendowane) i wodę. Zagotowujemy.
 4Dodajemy soczewicę, fasolę i dusimy minimum  30 minut Jeśli dal będzie za gęsty, dodajemy więcej wody.
 5Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
 6Na koniec dodajemy mleczko kokosowe i natkę pietruszki.
 Składniki
Składniki
 1  puszka pomidorów (400 g)
 1 szkl. fasoli czerwonej (gotowanej lub z puszki, 140 g)
 ¾ szkl. ryżu (150 g)
 ½ szkl. wody lub bulionu roślinnego (150 ml)
 4 łyżka/łyżki/łyżek soczewicy zielonej (50 g)
 4 łyżka/łyżki/łyżek mleczka kokosowego (35 g) cebula
 2  ząbki czosnku
 natka pietruszki
 1 łyżka/łyżki/łyżek oleju do smażenia (5 g)
 parę plastrów imbiru i kurkumy
 1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek curry
 1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek garam masala
 parę ziarenek kolendry
 chili według uznania sól do smaku
Przepis
1Podsmażamy cebulę do zeszklenia.
 2Następnie dodajemy czosnek, imbir, kurkumę i wszystkie przyprawy.
 3Po 2 minutach dodajemy pomidory (wcześniej zblendowane) i wodę. Zagotowujemy.
 4Dodajemy soczewicę, fasolę i dusimy minimum  30 minut Jeśli dal będzie za gęsty, dodajemy więcej wody.
 5Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
 6Na koniec dodajemy mleczko kokosowe i natkę pietruszki.