Wegański twarożek chrzanowy (à la Almette)

Liczba porcji1 porcja
Składniki
 1 szkl. ugotowanego ryżu (190 g)
 1 kostka tofu (180 g)
 4 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek chrzanu (lub inne dodatki, np. oliwki albo suszone pomidory)
 2 łyżka/łyżki/łyżek śmietanki sojowej
 1 łyżka/łyżki/łyżek oleju kokosowego
 sól (duuużo!) i pieprz, ilość wg uznania
 opcjonalnie świeże warzywka, np. szczypiorek i rzodkiewka
1

Wszystkie składniki (prócz świeżych warzyw) blendujemy na gładką masę, doprawiamy (twarożek potrzebuje dużej ilości soli, by wydobyć swój smak) i dodajemy pokrojone świeże warzywka. Serwujemy na świeżym chlebie!

Składniki

Składniki
 1 szkl. ugotowanego ryżu (190 g)
 1 kostka tofu (180 g)
 4 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek chrzanu (lub inne dodatki, np. oliwki albo suszone pomidory)
 2 łyżka/łyżki/łyżek śmietanki sojowej
 1 łyżka/łyżki/łyżek oleju kokosowego
 sól (duuużo!) i pieprz, ilość wg uznania
 opcjonalnie świeże warzywka, np. szczypiorek i rzodkiewka

Przepis

1

Wszystkie składniki (prócz świeżych warzyw) blendujemy na gładką masę, doprawiamy (twarożek potrzebuje dużej ilości soli, by wydobyć swój smak) i dodajemy pokrojone świeże warzywka. Serwujemy na świeżym chlebie!

Wegański twarożek chrzanowy (à la Almette)