Wegański twarożek chrzanowy (à la Almette)
Składniki
1 szkl. ugotowanego ryżu (190 g)
1 kostka tofu (180 g)
4 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek chrzanu (lub inne dodatki, np. oliwki albo suszone pomidory)
2 łyżka/łyżki/łyżek śmietanki sojowej
1 łyżka/łyżki/łyżek oleju kokosowego
sól (duuużo!) i pieprz, ilość wg uznania
opcjonalnie świeże warzywka, np. szczypiorek i rzodkiewka
1
Wszystkie składniki (prócz świeżych warzyw) blendujemy na gładką masę, doprawiamy (twarożek potrzebuje dużej ilości soli, by wydobyć swój smak) i dodajemy pokrojone świeże warzywka. Serwujemy na świeżym chlebie!
Składniki
Składniki
1 szkl. ugotowanego ryżu (190 g)
1 kostka tofu (180 g)
4 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek chrzanu (lub inne dodatki, np. oliwki albo suszone pomidory)
2 łyżka/łyżki/łyżek śmietanki sojowej
1 łyżka/łyżki/łyżek oleju kokosowego
sól (duuużo!) i pieprz, ilość wg uznania
opcjonalnie świeże warzywka, np. szczypiorek i rzodkiewka
Przepis
1
Wszystkie składniki (prócz świeżych warzyw) blendujemy na gładką masę, doprawiamy (twarożek potrzebuje dużej ilości soli, by wydobyć swój smak) i dodajemy pokrojone świeże warzywka. Serwujemy na świeżym chlebie!