Wegańska galaretka wiśniowa
Blendujemy wiśnie z syropem z agawy i kubkiem wody.
Odlewamy 1/4 kubka, a resztę przelewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia.
W międzyczasie agar dodajemy do zimnego soku i mieszamy.
Gdy sok w garnku zacznie wrzeć, dodajemy ten z agarem i energicznie mieszamy, żeby agar się rozpuścił.
Przelewamy do miseczek lub silikonowych foremek i zostawiamy do stężenia.
Składniki
Przepis
Blendujemy wiśnie z syropem z agawy i kubkiem wody.
Odlewamy 1/4 kubka, a resztę przelewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia.
W międzyczasie agar dodajemy do zimnego soku i mieszamy.
Gdy sok w garnku zacznie wrzeć, dodajemy ten z agarem i energicznie mieszamy, żeby agar się rozpuścił.
Przelewamy do miseczek lub silikonowych foremek i zostawiamy do stężenia.