Wegańska galaretka wiśniowa

Liczba porcji1 porcja
Składniki
 0,50 kubka wydrylowanych wiśni (140 g)
 1,50 łyżka/łyżki/łyżek syropu z agawy (24 g)
 3 łyżka/łyżki/łyżek agaru (6 g)
1

Blendujemy wiśnie z syropem z agawy i kubkiem wody.

2

Odlewamy 1/4 kubka, a resztę przelewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia.

3

W międzyczasie agar dodajemy do zimnego soku i mieszamy.

4

Gdy sok w garnku zacznie wrzeć, dodajemy ten z agarem i energicznie mieszamy, żeby agar się rozpuścił.

5

Przelewamy do miseczek lub silikonowych foremek i zostawiamy do stężenia.

Składniki

Składniki
 0,50 kubka wydrylowanych wiśni (140 g)
 1,50 łyżka/łyżki/łyżek syropu z agawy (24 g)
 3 łyżka/łyżki/łyżek agaru (6 g)

Przepis

1

Blendujemy wiśnie z syropem z agawy i kubkiem wody.

2

Odlewamy 1/4 kubka, a resztę przelewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia.

3

W międzyczasie agar dodajemy do zimnego soku i mieszamy.

4

Gdy sok w garnku zacznie wrzeć, dodajemy ten z agarem i energicznie mieszamy, żeby agar się rozpuścił.

5

Przelewamy do miseczek lub silikonowych foremek i zostawiamy do stężenia.

Wegańska galaretka wiśniowa