Tofu po azjatycku
Tofu odciskamy ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody. Następnie kroimy w kostkę i mieszamy z olejem, sosem sojowym, octem, imbirem, syropem, drobno posiekanym czosnkiem i odstawiamy (najlepiej na całą noc do lodówki).
Ryż (lub makaron) gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na odrobinie oleju podsmażamy posiekane warzywa (do zarumienienia).
Mieszamy warzywa z ryżem (lub makaronem) i sosem sojowym.
Na patelni podsmażamy zamarynowane tofu (ok. 5 minut ) i mieszamy ze słonecznikiem i szczypiorkiem.
Tofu podajemy z ryżem (lub makaronem) i warzywami.
Składniki
Przepis
Tofu odciskamy ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody. Następnie kroimy w kostkę i mieszamy z olejem, sosem sojowym, octem, imbirem, syropem, drobno posiekanym czosnkiem i odstawiamy (najlepiej na całą noc do lodówki).
Ryż (lub makaron) gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na odrobinie oleju podsmażamy posiekane warzywa (do zarumienienia).
Mieszamy warzywa z ryżem (lub makaronem) i sosem sojowym.
Na patelni podsmażamy zamarynowane tofu (ok. 5 minut ) i mieszamy ze słonecznikiem i szczypiorkiem.
Tofu podajemy z ryżem (lub makaronem) i warzywami.