wegańska wuzetka - przepis

Przepis Na Najlepszą Wegańską Wuzetkę

Jak prosto zrobić obłędną wegańską wuzetkę? Wypróbuj ten przepis, będziesz zachwycona!

Gdy jeszcze nie byłam weganką, wuzetka była moim ukochanym ciastkiem. Oczywiście zawsze z cukierni, sama nigdy nie robiłam. Na weganizmie próbowałam kilku wuzetek w wersji roślinnej, ale… zawsze coś mi nie pasowało. Do tego przepisu więc też podeszłam z rezerwą…

Niepotrzebnie, jestem zachwycona. Nie wiem, czy to ten sam smak, bo od lat prawdziwej wuzetki nie jadłam, ale jestem pewna tego, że odtąd to będzie moje ulubione wegańskie ciasto.

Przepis pochodzi oczywiście z ebooka „SMART VEGAN Najpopularniejsze słodycze w wersji wegańskiej” (i tam macie same takie hity!). I od razu Wam mówię, że te 9 porcji to chyba dla ogromnych łasuchów… Mi wyszło tego ciasta tyle…

Wegańska Wuzetka - Prosty Przepis

Przepis Na Wegańską Wuzetkę

Ten przepis jest super prosty i robi się raz-dwa, tylko tekstu w przepisie jest dużo, żeby każdy, nawet największa kuchenna łamaga, mógł go wykonać :)

Aby powiększyć, po prostu kliknij w obrazek.

Wegańska Wuzetka - Prosty Przepis

WAŻNE! Jeśli chodzi o śmietankę kokosową — warto kupić mleczko kokosowe min. 80% (2 puszki) i po prostu schłodzić je w lodówce, aby śmietanka się oddzieliła. Z takiego schłodzonego mleczka wyciągamy samą śmietankę (tę twardą część) i zostawiamy ją poza lodówką, żeby się ogrzała.

Przepis oraz tytułowe zdjęcie są autorstwa Ady Smolicz „Upieczonej” i pochodzą – jak wspomniałam – z ebooka „SMART VEGAN Najpopularniejsze słodycze w wersji wegańskiej”. Jeśli przepis Ci zasmakował, zachęcamy do zakupu, nie pożałujesz :)

Wegańskie Słodycze - Przepisy w Formie Ebooka