
WEGAŃSKIE CUKIERKI KARMELOWO-ORZECHOWE – ZDROWSZA ALTERNATYWA DLA SŁODYCZY
Wegańskie cukierki karmelowo-orzechowe to świetna alternatywa dla sklepowych słodyczy i wspaniały pomysł na własnoręcznie robiony prezent dla bliskich. Sprawdź przepis!
Szukasz zdrowej wegańskiej alternatywy dla słodyczy pełnych cukru i tłuszczy utwardzonych? A może rozglądasz się za pomysłem na słodki prezent dla bliskich na święta? No to mam coś dla Ciebie. Te wegańskie karmelowo-orzechowe cukierki są absolutnie przepyszne!
Od razu jednak ostrzegam – będziesz chciała zjeść je wszystkie, więc nie rób zbyt dużego zapasu :) Pamiętaj, że takie słodkości, choć zdrowsze, wciąż są wysokokaloryczne.
Wegańskie cukierki karmelowo-orzechowe – przepis
Daktyle przecinamy na pół w poprzek, wyciągamy ze środka pestkę i nakładamy w jej miejsce masło orzechowe, a potem wciskamy w nie pistację albo innego orzecha lub migdała.
Na koniec zamykamy daktyla z nadzieniem w środku. Cukierasek gotowy!
Gotowe cukierki trzymamy w lodówce (po kilku godzinach w lodówce smakują jeszcze lepiej) :)
Składniki
Przepis
Daktyle przecinamy na pół w poprzek, wyciągamy ze środka pestkę i nakładamy w jej miejsce masło orzechowe, a potem wciskamy w nie pistację albo innego orzecha lub migdała.
Na koniec zamykamy daktyla z nadzieniem w środku. Cukierasek gotowy!
Gotowe cukierki trzymamy w lodówce (po kilku godzinach w lodówce smakują jeszcze lepiej) :)