BROWNIE Z FASOLI, WEGAŃSKIE I BEZ CUKRU

wegańskie brownie z fasoli - przepis

Jak zrobić brownie z fasoli? Szybko! Moje brownie jest wegańskie i bez cukru. I przepyszne! Tak że koniecznie wypróbuj ten przepis!

Wegańskie brownie z fasoli – przepis

1 keksówka

1,5 kubka czerwonej fasoli (gotowanej lub z puszki)
200 g daktyli
pół kubka mąki pszennej 00
3 łyżki kakao
3 łyżki czekoladowych kropelek
garść orzechów włoskich

Jak zrobić brownie z fasoli?

1. Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy, przynajmniej na pół godziny.

2. Fasolę – jeżeli używamy fasoli z puszki – płuczemu pod zimną bieżącą wodą.

3. Daktyle odsączamy z wody, ale uwaga, wody nie wylewamy!

4. Blendujemy daktyle z fasolą i połową kubka wody po moczeniu daktyli (albo z jakimś słodkim mlekiem roślinnym).

5. Dodajemy mąkę, kakao, orzechy włoskie i czekoladowe kropelki, i mieszamy.

6. Przekładamy masę na brownie do keksówki wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia, i pieczemy w 200 stopniach.

U mnie się piecze 20 minut, ale ja mam taki dziwny piekarnik, który jest inny niż wszystkie, więc u Was może to potrwać trochę dłużej. Polecam po prostu co 10 minut sprawdzać.

Sprawdź też inne przepisy na wegańskie słodkości: