SYCĄCA ZUPA-KREM Z POMIDORÓW I PAPRYKI
Oto jest przepis dla każdej chujowej pani domu. Oprócz spalenia, tej zupy nie da się sknocić, a jest pyszna i naprawdę sycąca!
SKŁADNIKI (dla 4-5 osób)
pół tacki włoszczyzny,
3 duże pomidory,
2 duże czerwone papryki,
przyprawy (u mnie pieprz, sól, chili),
makaron razowy,
dla zagęszczenia śmietana (sojowa albo słonecznikowa) lub mleko (najlepiej sojowe niesłodzone) + mąka
I AKCJA!
1. Ugotować wodę, tak z 1/3 dużego gara, i do gotującej się wrzucić umytą włoszczyznę.
2. W międzyczasie sparzyć pomidory i obrać ze skórki umyć paprykę i wybebeszyć ją z gniazd nasiennych, a potem pokroić i pomidory i paprykę.
3. Gdy bulion warzywny będzie gotowy (tak po półgodzinie mniej więcej), wrzucić pomidory i paprykę i gotować dalej na wolnym ogniu.
4. W międzyczasie wstawić wodę na makaron, a jak się zagotuje, ciepnąć tam trochę soli, oleju lub oliwy z oliwek, no i oczywiście makaron, byle razowy. Pamiętać, żeby zmniejszyć ogień!
5. Gdy papryka w zupie będzie już miękka, zblendować całość, a potem doprawić i zagęścić (jeśli śmietaną, to nalać pół kubka zupy, dodać 2 łychy śmietany i wymieszać, po czym wlać to do zupy; jeśli mlekiem i mąka, to wlać do słoika tak z pół szklanki mleka, dosypać czubatą łychę mąki, zakręcić słoik i potrzepać nim jak szejkerem, a potem otrzymaną mieszankę wlać do zupy i wymieszać).