
SŁODKIE WEGAŃSKIE ŚNIADANIE – TOFURNICZKI Z PATELNI (BG)
Co na słodkie wegańskie śniadanie? Szukasz pomysłu? Sprawdź przepis na pyszne pankejki „tofurniczki” z nowego ebooka!
Dobra nowina dla wszystkich wielbicieli słodkości — właśnie wyszedł nowy ebook, z aż 86 przepisami na kultowe słodkości w wersji wegańskiej.

Dziś — na zaostrzenie apetytu — przychodzę do Was z jednym z przepisów z tego właśnie e-booka.
Tofurniczki z patelni – przepis na wegańskie pankejki

Tofu blendujemy na gładką masę, dodajemy budyń i erytrytol. Mieszamy.
Zwilżonymi dłońmi formujemy kulki. Do środka nakładamy nasze nadzienie: 2–3 borówki, kawałki czekolady lub masło orzechowe. Zlepiamy kulki i rozpłaszczamy na kształt placuszków.
Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy nasze tofurniczki z obu stron, aż będą ścięte i rumiane.
Składniki
Przepis
Tofu blendujemy na gładką masę, dodajemy budyń i erytrytol. Mieszamy.
Zwilżonymi dłońmi formujemy kulki. Do środka nakładamy nasze nadzienie: 2–3 borówki, kawałki czekolady lub masło orzechowe. Zlepiamy kulki i rozpłaszczamy na kształt placuszków.
Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy nasze tofurniczki z obu stron, aż będą ścięte i rumiane.