
GROCH Z KAPUSTĄ, CZYLI STARTUJEMY Z COTYGODNIOWYMI LIVE’AMI NA INSTAGRAMIE!
Sprawdź, czym jest cykl #GROCHZKAPUSTĄ i obejrzyj powtórki live’ów!
#GROCHZKAPUSTĄ to nazwa mojego cotygodniowego live’a na Instagramie Weganizujemy. Choć może „cotygodniowy” jest tu dużym nadużyciem, skoro dotąd odbyły się tylko 2 :)
Skąd nazwa GROCH Z KAPUSTĄ?
Po pierwsze dlatego, że doskonale określa to, co się livie odbywa — prawdziwy groch z kapustą. Trochę kwestii bieżących, trochę merytoryki, trochę Q&A. Czyli duży luz i wszystko po trochu!
Po drugie – dosłowny groch z kapustą to potrawa wszak wegańska, a tematyka wegańska to właśnie tematyka live’ów.
Powtórki, czyli zapisy live’ów
Postanowiłam wziąć przykład z Oli Budzyńskiej i zapisy live’ów po prostu wrzucać na bloga i YouTube, aby każdy mógł je sobie w dowolnej chwili obejrzeć (w przyspieszeniu :)).
Pierwszy #GROCHZKAPUSTĄ – live z 21-ego czerwca 2019
Mówiłam o tym…
✔ jak te live’y będą wyglądać, co dokładnie na nich będzie
✔ że raz na miesiąc będzie (postaram się!) live z gotowaniem / pieczeniem – będziemy pichcić razem!
✔ jakie zapasy warto zrobić do swojej domowej wegańskiej spiżarki
✔ ile pieniędzy przelałam jako % ze sprzedaży w moim sklepie SMART VEGAN na Azyl dla Świń Chrumkowo i na co te pieniądze zostaną wydane
✔ że szukam kolejnej fundacji lub stowarzyszenia, które wesprę % ze sprzedaży moich produktów
✔ dlaczego bezczelnością jest zwracać uwagę na to, że reklamuję swoje produkty
✔ czy w Meksyku popularny jest weganizm
✔ czy jesteśmy w stanie zatrzymać globalne ocieplenie
Drugi #GROCHZKAPUSTĄ – live z 28-ego czerwca 2019
Mówiłam o…
✔ akcji „kasza mnie jara”, którą zapoczątkowała instagramerka Vegetina
✔ nadchodzącej premierze ebooka Idy in Happyland, którego (ebooka) wydawczynią jestem :)
✔ tym, że rerutacja do teamu Weganizujemy się zakończyła
✔ tym, jak ogarnąć wegańskie wakacje, żeby nie musieć żywić się wyłącznie frytkami (to był główny temat live’a)
✔ tym, co zrobić, jeśli chcesz przejść na weganizm, ale nie wyobrażasz sobie życia bez włoskiego sera i innych lokalnych przysmaków na wyjazdach