Liczba porcji8 porcji
Składniki
1 opak. puszka czerwonej fasoli lub 1,5 szklanki ugotowanej
1 szkl. ugotowanego ryżu
¾ szkl. płatków owsianych
2 szt. cebuli
6 łyżka/łyżki/łyżek mąki pszennej
4 łyżka/łyżki/łyżek oliwy z oliwek
2 szt. ząbki czosnku
1 łyżka/łyżki/łyżek sosu sojowego (pomijamy, jeśli kotlety będzie jadło niemowlę)
1 łyżka/łyżki/łyżek pieprzu ziołowego
1 łyżka/łyżki/łyżek słodkiej papryki
1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek papryki wędzonej
1Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
2Fasolę rozgniatamy widelcem.
3Cebulę i czosnek obieramy, cebulę siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę.
4Do fasoli dorzucamy cebulę, czosnek, oliwę i przyprawy, i mieszamy.
5Dodajemy płatki owsiane i znów mieszamy. Jeśli masa jest za rzadka, dodajemy mąkę pszenną.
6Formujemy kotlety, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30 minut
Składniki
Składniki
1 opak. puszka czerwonej fasoli lub 1,5 szklanki ugotowanej
1 szkl. ugotowanego ryżu
¾ szkl. płatków owsianych
2 szt. cebuli
6 łyżka/łyżki/łyżek mąki pszennej
4 łyżka/łyżki/łyżek oliwy z oliwek
2 szt. ząbki czosnku
1 łyżka/łyżki/łyżek sosu sojowego (pomijamy, jeśli kotlety będzie jadło niemowlę)
1 łyżka/łyżki/łyżek pieprzu ziołowego
1 łyżka/łyżki/łyżek słodkiej papryki
1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek papryki wędzonej
Przepis
1Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
2Fasolę rozgniatamy widelcem.
3Cebulę i czosnek obieramy, cebulę siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę.
4Do fasoli dorzucamy cebulę, czosnek, oliwę i przyprawy, i mieszamy.
5Dodajemy płatki owsiane i znów mieszamy. Jeśli masa jest za rzadka, dodajemy mąkę pszenną.
6Formujemy kotlety, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30 minut
Wege kotlety mielone (BLW) – składniki