Wegańskie lody jagodowe
Składniki
1 szt. banana
0,50 opak. puszki czerwonej fasolki
1 szkl. jagód mrożonych
1 szt. jogurtu kokosowego naturalnego (Pilos albo PlantOn)
3 łyżka/łyżki/łyżek mleka sojowego
2 łyżka/łyżki/łyżek erytrolu
dodatkowo opcjonalnie 1 miarka odżywki białkowej sojowej
do posypania prażone kruszone ziarna kakaowca
1
Banana kroimy, fasolkę płuczemy pod bieżącą wodą i razem zamrażamy. Zmrożone składniki blendujemy z pozostałymi składnikami na gładko, w thermomixie albo blenderze wysokoobrotowym.
Składniki
Składniki
1 szt. banana
0,50 opak. puszki czerwonej fasolki
1 szkl. jagód mrożonych
1 szt. jogurtu kokosowego naturalnego (Pilos albo PlantOn)
3 łyżka/łyżki/łyżek mleka sojowego
2 łyżka/łyżki/łyżek erytrolu
dodatkowo opcjonalnie 1 miarka odżywki białkowej sojowej
do posypania prażone kruszone ziarna kakaowca
Przepis
1
Banana kroimy, fasolkę płuczemy pod bieżącą wodą i razem zamrażamy. Zmrożone składniki blendujemy z pozostałymi składnikami na gładko, w thermomixie albo blenderze wysokoobrotowym.