Wegańskie naleśniki z 3-ech rodzajów mąki

Liczba porcji15 porcji
Składniki
 2 kubki wody
 1 kubek mąki pszennej
 0,50 kubka mąki kukurydzianej
 0,50 kubka mąki z ciecierzycy
 2 łyżka/łyżki/łyżek mielonego siemienia lnianego
 odrobina oliwy z oliwek do smażenia
1

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy rózgą lub mikserem na jednolitą masę.

2

Odstawiamy na 15 minut, aby ciasto na naleśniki nieco zgęstniało.

3

Następnie rozgrzewamy patelnię, skrapiamy ją delikatnie odrobiną oliwy i gdy ta się rozgrzeje smażymy naleśniki.

4

Podajemy na słodko lub na słono, z czym tylko lubimy!
Ja polecam naleśniki z dżemem truskawkowym i masłem orzechowym albo ze słodkim twarożkiem z ciecierzycy (przepis poniżej)

Składniki

Składniki
 2 kubki wody
 1 kubek mąki pszennej
 0,50 kubka mąki kukurydzianej
 0,50 kubka mąki z ciecierzycy
 2 łyżka/łyżki/łyżek mielonego siemienia lnianego
 odrobina oliwy z oliwek do smażenia

Przepis

1

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy rózgą lub mikserem na jednolitą masę.

2

Odstawiamy na 15 minut, aby ciasto na naleśniki nieco zgęstniało.

3

Następnie rozgrzewamy patelnię, skrapiamy ją delikatnie odrobiną oliwy i gdy ta się rozgrzeje smażymy naleśniki.

4

Podajemy na słodko lub na słono, z czym tylko lubimy!
Ja polecam naleśniki z dżemem truskawkowym i masłem orzechowym albo ze słodkim twarożkiem z ciecierzycy (przepis poniżej)

Wegańskie naleśniki z 3-ech rodzajów mąki