Wegańskie naleśniki z 3-ech rodzajów mąki
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy rózgą lub mikserem na jednolitą masę.
Odstawiamy na 15 minut, aby ciasto na naleśniki nieco zgęstniało.
Następnie rozgrzewamy patelnię, skrapiamy ją delikatnie odrobiną oliwy i gdy ta się rozgrzeje smażymy naleśniki.
Podajemy na słodko lub na słono, z czym tylko lubimy!
Ja polecam naleśniki z dżemem truskawkowym i masłem orzechowym albo ze słodkim twarożkiem z ciecierzycy (przepis poniżej)
Składniki
Przepis
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy rózgą lub mikserem na jednolitą masę.
Odstawiamy na 15 minut, aby ciasto na naleśniki nieco zgęstniało.
Następnie rozgrzewamy patelnię, skrapiamy ją delikatnie odrobiną oliwy i gdy ta się rozgrzeje smażymy naleśniki.
Podajemy na słodko lub na słono, z czym tylko lubimy!
Ja polecam naleśniki z dżemem truskawkowym i masłem orzechowym albo ze słodkim twarożkiem z ciecierzycy (przepis poniżej)