Wegańskie Masło

Liczba porcji1 porcja
Składniki
 3 łyżka/łyżki/łyżek oleju kokosowego rafinowanego (91 g), olej ma być w postaci stałej (twardej)
 0,50 szkl. mleka sojowego (125 ml)
 opcjonalnie sól do smaku
 dla bardziej maślanego koloru można dodać odrobinę kurkumy
1

Roztapiamy olej kokosowy, a następnie ubijamy go w blenderze z mlekiem na kremową masę. Przekładamy do pojemniczka, solimy z wierzchu, i wkładamy do lodówki. Po 20 minutach nasze wegańskie masło jest gotowe.

Składniki

Składniki
 3 łyżka/łyżki/łyżek oleju kokosowego rafinowanego (91 g), olej ma być w postaci stałej (twardej)
 0,50 szkl. mleka sojowego (125 ml)
 opcjonalnie sól do smaku
 dla bardziej maślanego koloru można dodać odrobinę kurkumy

Przepis

1

Roztapiamy olej kokosowy, a następnie ubijamy go w blenderze z mlekiem na kremową masę. Przekładamy do pojemniczka, solimy z wierzchu, i wkładamy do lodówki. Po 20 minutach nasze wegańskie masło jest gotowe.

Wegańskie Masło