Wegańskie Masło
Składniki
3 łyżka/łyżki/łyżek oleju kokosowego rafinowanego (91 g), olej ma być w postaci stałej (twardej)
0,50 szkl. mleka sojowego (125 ml)
opcjonalnie sól do smaku
dla bardziej maślanego koloru można dodać odrobinę kurkumy
1
Roztapiamy olej kokosowy, a następnie ubijamy go w blenderze z mlekiem na kremową masę. Przekładamy do pojemniczka, solimy z wierzchu, i wkładamy do lodówki. Po 20 minutach nasze wegańskie masło jest gotowe.
Składniki
Składniki
3 łyżka/łyżki/łyżek oleju kokosowego rafinowanego (91 g), olej ma być w postaci stałej (twardej)
0,50 szkl. mleka sojowego (125 ml)
opcjonalnie sól do smaku
dla bardziej maślanego koloru można dodać odrobinę kurkumy
Przepis
1
Roztapiamy olej kokosowy, a następnie ubijamy go w blenderze z mlekiem na kremową masę. Przekładamy do pojemniczka, solimy z wierzchu, i wkładamy do lodówki. Po 20 minutach nasze wegańskie masło jest gotowe.