Wegańskie lody kokosowe z truskawkami (białkowo-tłuszczowe)
Blendujemy silken tofu z mleczkiem kokosowym i słodzidłem (słodzikiem stewiowym lub syropem z agawy).
Truskawki myjemy, odcinamy od nich szypułki i kroimy na połowy lub ćwiartki (tak by się zmieściły w foremkach na lody).
Wypełniamy foremki - ja najpierw daję truskawki, potem do połowy masę, potem znów truskawki i na koniec resztę masy.
Mrozimy nasze lody!
Składniki
Przepis
Blendujemy silken tofu z mleczkiem kokosowym i słodzidłem (słodzikiem stewiowym lub syropem z agawy).
Truskawki myjemy, odcinamy od nich szypułki i kroimy na połowy lub ćwiartki (tak by się zmieściły w foremkach na lody).
Wypełniamy foremki - ja najpierw daję truskawki, potem do połowy masę, potem znów truskawki i na koniec resztę masy.
Mrozimy nasze lody!