Wegańskie lody kokosowe z truskawkami (białkowo-tłuszczowe)

Liczba porcji6 porcji
Składniki
  puszki mleczka kokosowego (najlepiej śmietanki, czyli tej bardziej zbitej części)
  kostki silken tofu (wersja soft)
 kilka kropel słodzika stewiowego (w wersji keto) lub łyżka syropu z agawy (jeśli nie jesteś na diecie ketogenicznej)
 4 średnie truskawki
1

Blendujemy silken tofu z mleczkiem kokosowym i słodzidłem (słodzikiem stewiowym lub syropem z agawy).

2

Truskawki myjemy, odcinamy od nich szypułki i kroimy na połowy lub ćwiartki (tak by się zmieściły w foremkach na lody).

3

Wypełniamy foremki - ja najpierw daję truskawki, potem do połowy masę, potem znów truskawki i na koniec resztę masy.

4

Mrozimy nasze lody!

Składniki

Składniki
  puszki mleczka kokosowego (najlepiej śmietanki, czyli tej bardziej zbitej części)
  kostki silken tofu (wersja soft)
 kilka kropel słodzika stewiowego (w wersji keto) lub łyżka syropu z agawy (jeśli nie jesteś na diecie ketogenicznej)
 4 średnie truskawki

Przepis

1

Blendujemy silken tofu z mleczkiem kokosowym i słodzidłem (słodzikiem stewiowym lub syropem z agawy).

2

Truskawki myjemy, odcinamy od nich szypułki i kroimy na połowy lub ćwiartki (tak by się zmieściły w foremkach na lody).

3

Wypełniamy foremki - ja najpierw daję truskawki, potem do połowy masę, potem znów truskawki i na koniec resztę masy.

4

Mrozimy nasze lody!

Wegańskie lody kokosowe z truskawkami (białkowo-tłuszczowe)