Wegański dip serowy jak prawdziwy

Liczba porcji1 porcja
Składniki
 180 g mleczka kokosowego z puszki (najlepiej 85% kokosa)
 100 g wegańskiego sera żółtego (u mnie mieszanka cheddara i takiej niby goudy)
1

Ser ścieramy na tarce, a potem razem z mleczkiem kokosowym umieszczamy w rondelku. Przykrywamy pokrywką.

2

Włączamy palnik na największą moc czy tam największy ogień, a jak zacznie wrzeć, to zmniejszamy na niedużą moc (w indukcji na 3) i gotujemy do czasu roztopienia się sera.

3

Od czasu do czasu mieszamy, żeby było szybciej i żeby się wszystko równomiernie rozpuściło.

Składniki

Składniki
 180 g mleczka kokosowego z puszki (najlepiej 85% kokosa)
 100 g wegańskiego sera żółtego (u mnie mieszanka cheddara i takiej niby goudy)

Przepis

1

Ser ścieramy na tarce, a potem razem z mleczkiem kokosowym umieszczamy w rondelku. Przykrywamy pokrywką.

2

Włączamy palnik na największą moc czy tam największy ogień, a jak zacznie wrzeć, to zmniejszamy na niedużą moc (w indukcji na 3) i gotujemy do czasu roztopienia się sera.

3

Od czasu do czasu mieszamy, żeby było szybciej i żeby się wszystko równomiernie rozpuściło.

Wegański dip serowy jak prawdziwy