Przepis na wegańskie kruche ciasto

Liczba porcji1 porcja
Składniki
 2 szkl. mąki (250 g)
 4 łyżka/łyżki/łyżek oleju kokosowego (90 g)
 4 łyżka/łyżki/łyżek mleka roślinnego (55 g)
 3 łyżka/łyżki/łyżek cukru pudru (50 g)
 0,50 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek proszku do pieczenia
1

Po prostu mieszamy ze sobą wszystkie składniki na zbitą, ale dość plastyczną kulę ciasta.

2

Wyklejamy ciastem formę na tartę (spód i boki) lub silikonowe foremki na muffinki, dziurkujemy widelcem spód i pieczemy 25 minut w 180 stopniach.

3

Gotowy spód powinien być wyraźnie zarumieniony. Wypełniamy go nadzieniem i do lodówki!

Składniki

Składniki
 2 szkl. mąki (250 g)
 4 łyżka/łyżki/łyżek oleju kokosowego (90 g)
 4 łyżka/łyżki/łyżek mleka roślinnego (55 g)
 3 łyżka/łyżki/łyżek cukru pudru (50 g)
 0,50 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek proszku do pieczenia

Przepis

1

Po prostu mieszamy ze sobą wszystkie składniki na zbitą, ale dość plastyczną kulę ciasta.

2

Wyklejamy ciastem formę na tartę (spód i boki) lub silikonowe foremki na muffinki, dziurkujemy widelcem spód i pieczemy 25 minut w 180 stopniach.

3

Gotowy spód powinien być wyraźnie zarumieniony. Wypełniamy go nadzieniem i do lodówki!

Przepis na wegańskie kruche ciasto