Tofurniczki z patelni – przepis na wegańskie pankejki
Tofu blendujemy na gładką masę, dodajemy budyń i erytrytol. Mieszamy.
Zwilżonymi dłońmi formujemy kulki. Do środka nakładamy nasze nadzienie: 2–3 borówki, kawałki czekolady lub masło orzechowe. Zlepiamy kulki i rozpłaszczamy na kształt placuszków.
Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy nasze tofurniczki z obu stron, aż będą ścięte i rumiane.
Składniki
Przepis
Tofu blendujemy na gładką masę, dodajemy budyń i erytrytol. Mieszamy.
Zwilżonymi dłońmi formujemy kulki. Do środka nakładamy nasze nadzienie: 2–3 borówki, kawałki czekolady lub masło orzechowe. Zlepiamy kulki i rozpłaszczamy na kształt placuszków.
Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy nasze tofurniczki z obu stron, aż będą ścięte i rumiane.