Tofurniczki z patelni – przepis na wegańskie pankejki

Liczba porcji2 porcje
Składniki
 1 kostka naturalnego tofu (200 g)
 1 opak. budyniu w proszku lub 4 łyżki mąki bezglutenowej, np. owsianej, ryżowej, jaglanej (40 g)
 3 łyżka/łyżki/łyżek erytrytolu (30 g)
 dodatkowo: ulubione dodatki do nadziewania, np. borówki, masło orzechowe, czekolada gorzka olej do smażenia
1

Tofu blendujemy na gładką masę, dodajemy budyń i erytrytol. Mieszamy.

2

Zwilżonymi dłońmi formujemy kulki. Do środka nakładamy nasze nadzienie: 2–3 borówki, kawałki czekolady lub masło orzechowe. Zlepiamy kulki i rozpłaszczamy na kształt placuszków.

3

Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy nasze tofurniczki z obu stron, aż będą ścięte i rumiane.

Składniki

Składniki
 1 kostka naturalnego tofu (200 g)
 1 opak. budyniu w proszku lub 4 łyżki mąki bezglutenowej, np. owsianej, ryżowej, jaglanej (40 g)
 3 łyżka/łyżki/łyżek erytrytolu (30 g)
 dodatkowo: ulubione dodatki do nadziewania, np. borówki, masło orzechowe, czekolada gorzka olej do smażenia

Przepis

1

Tofu blendujemy na gładką masę, dodajemy budyń i erytrytol. Mieszamy.

2

Zwilżonymi dłońmi formujemy kulki. Do środka nakładamy nasze nadzienie: 2–3 borówki, kawałki czekolady lub masło orzechowe. Zlepiamy kulki i rozpłaszczamy na kształt placuszków.

3

Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy nasze tofurniczki z obu stron, aż będą ścięte i rumiane.

Tofurniczki z patelni – przepis na wegańskie pankejki