Banana bites — zimny wegański deser na lato
Składniki
1 dojrzały banan (im dojrzalszy, tym lepiej)
1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g)
1 łyżka/łyżki/łyżek oleju kokosowego (15 g)
5 łyżka/łyżki/łyżek mleka roślinnego, u mnie sojowe waniliowe
1
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, czyli po prostu na garnuszek z wrzątkiem nakładamy miseczkę, aby para wodna rozpuściła czekoladę.
2
Do czekolady dodajemy mleko i olej kokosowy i mieszamy na jednolitą masę.
3
Banany obieramy i kroimy w plasterki.
4
Każdy plasterek zamaczamy w czekoladowej mieszance.
Składniki
Składniki
1 dojrzały banan (im dojrzalszy, tym lepiej)
1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g)
1 łyżka/łyżki/łyżek oleju kokosowego (15 g)
5 łyżka/łyżki/łyżek mleka roślinnego, u mnie sojowe waniliowe
Przepis
1
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, czyli po prostu na garnuszek z wrzątkiem nakładamy miseczkę, aby para wodna rozpuściła czekoladę.
2
Do czekolady dodajemy mleko i olej kokosowy i mieszamy na jednolitą masę.
3
Banany obieramy i kroimy w plasterki.
4
Każdy plasterek zamaczamy w czekoladowej mieszance.