Banana bites — zimny wegański deser na lato

Liczba porcji2 porcje
Składniki
 1 dojrzały banan (im dojrzalszy, tym lepiej)
 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g)
 1 łyżka/łyżki/łyżek oleju kokosowego (15 g)
 5 łyżka/łyżki/łyżek mleka roślinnego, u mnie sojowe waniliowe
1

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, czyli po prostu na garnuszek z wrzątkiem nakładamy miseczkę, aby para wodna rozpuściła czekoladę.

2

Do czekolady dodajemy mleko i olej kokosowy i mieszamy na jednolitą masę.

3

Banany obieramy i kroimy w plasterki.

4

Każdy plasterek zamaczamy w czekoladowej mieszance.

Składniki

Składniki
 1 dojrzały banan (im dojrzalszy, tym lepiej)
 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g)
 1 łyżka/łyżki/łyżek oleju kokosowego (15 g)
 5 łyżka/łyżki/łyżek mleka roślinnego, u mnie sojowe waniliowe

Przepis

1

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, czyli po prostu na garnuszek z wrzątkiem nakładamy miseczkę, aby para wodna rozpuściła czekoladę.

2

Do czekolady dodajemy mleko i olej kokosowy i mieszamy na jednolitą masę.

3

Banany obieramy i kroimy w plasterki.

4

Każdy plasterek zamaczamy w czekoladowej mieszance.

Banana bites — zimny wegański deser na lato