Wegańskie cukierki karmelowo-orzechowe

Liczba porcji25 porcji
Składniki
 25 średniej wielkości daktyli - najlepiej świeżych (do kupienia np. w Carrefourze), ale dobrej jakości suszone daktyle też dadzą radę
 25 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek masła orzechowego 100%
 25 pistacji, ewentualnie innych orzechów lub migdałów
1

Daktyle przecinamy na pół w poprzek, wyciągamy ze środka pestkę i nakładamy w jej miejsce masło orzechowe, a potem wciskamy w nie pistację albo innego orzecha lub migdała.

2

Na koniec zamykamy daktyla z nadzieniem w środku. Cukierasek gotowy!
Gotowe cukierki trzymamy w lodówce (po kilku godzinach w lodówce smakują jeszcze lepiej) :)

Składniki

Składniki
 25 średniej wielkości daktyli - najlepiej świeżych (do kupienia np. w Carrefourze), ale dobrej jakości suszone daktyle też dadzą radę
 25 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek masła orzechowego 100%
 25 pistacji, ewentualnie innych orzechów lub migdałów

Przepis

1

Daktyle przecinamy na pół w poprzek, wyciągamy ze środka pestkę i nakładamy w jej miejsce masło orzechowe, a potem wciskamy w nie pistację albo innego orzecha lub migdała.

2

Na koniec zamykamy daktyla z nadzieniem w środku. Cukierasek gotowy!
Gotowe cukierki trzymamy w lodówce (po kilku godzinach w lodówce smakują jeszcze lepiej) :)

Wegańskie cukierki karmelowo-orzechowe