Podstawowa tofucznica z silken tofu

Liczba porcji1 porcja
Składniki
 2 plastry czerwonej cebuli
 1 ząbek czosnku
 1 łyżka/łyżki/łyżek oliwek z oliwek
 0,50 kostki silken tofu
 przyprawy: czarna sól kala namak (jeśli nie masz, daj płaską łyżeczkę musztardy i zwykłą kuchenną sól, to nie to samo, ale też pycha!), kurkuma, pieprz
 dodatkowo łyżka siekanego szczypiorku
1

Cebulę i czosnek siekamy w kosteczkę i od razu przerzucamy na patelnię.

2

Silken tofu wybieramy z pudełka łyżeczką, tak jakby skrobiąc je na małe (ale nie za małe!) części, które mają imitować jajecznicę.

3

I też na patelnię! Dolewamy oliwy i podsypujemy przyprawami. Mieszamy i smażymy 5-10 minut. Podajemy tofucznicę posypaną szczypiorkiem.

Składniki

Składniki
 2 plastry czerwonej cebuli
 1 ząbek czosnku
 1 łyżka/łyżki/łyżek oliwek z oliwek
 0,50 kostki silken tofu
 przyprawy: czarna sól kala namak (jeśli nie masz, daj płaską łyżeczkę musztardy i zwykłą kuchenną sól, to nie to samo, ale też pycha!), kurkuma, pieprz
 dodatkowo łyżka siekanego szczypiorku

Przepis

1

Cebulę i czosnek siekamy w kosteczkę i od razu przerzucamy na patelnię.

2

Silken tofu wybieramy z pudełka łyżeczką, tak jakby skrobiąc je na małe (ale nie za małe!) części, które mają imitować jajecznicę.

3

I też na patelnię! Dolewamy oliwy i podsypujemy przyprawami. Mieszamy i smażymy 5-10 minut. Podajemy tofucznicę posypaną szczypiorkiem.

Podstawowa tofucznica z silken tofu