2łyżka/łyżki/łyżekpłatków drożdżowych (10 g) - w wersji BG zwróć uwagę na to, aby płatki były na pewno BG (klasyczne mogą być zanieczyszczone glutenem)
¼łyżeczka/łyżeczki/łyżeczekpieprzu - ziołowego bądź ewentualnie czarnego
1
Marchewki obieramy (obierki warto wymoczyć w wodzie z solą - na 9 jednostek wody wystarczy dać 1 jednostkę soli - i wypłukać, a następnie zamrozić; jak się już uzbiera więcej, będzie jak znalazł na czipsy) i gotujemy. Ugotowaną marchew blendujemy z pozostałymi składnikami i kilkoma łyżkami wody i wegański ser gotowy!
Składniki
Składniki
3średnie marchewki (150 g)
2łyżka/łyżki/łyżekpłatków drożdżowych (10 g) - w wersji BG zwróć uwagę na to, aby płatki były na pewno BG (klasyczne mogą być zanieczyszczone glutenem)
¼łyżeczka/łyżeczki/łyżeczekpieprzu - ziołowego bądź ewentualnie czarnego
Przepis
1
Marchewki obieramy (obierki warto wymoczyć w wodzie z solą - na 9 jednostek wody wystarczy dać 1 jednostkę soli - i wypłukać, a następnie zamrozić; jak się już uzbiera więcej, będzie jak znalazł na czipsy) i gotujemy. Ugotowaną marchew blendujemy z pozostałymi składnikami i kilkoma łyżkami wody i wegański ser gotowy!