SPAGHETTI ALLA NORMA
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W czasie, gdy makaron się gotuje, kroimy drobno cebulę i czosnek, i podsmażamy je razem z pieczonym bakłażanem, na oleju. Kiedy mieszanka na patelni zacznie intensywnie pachnieć, dolewamy kubek przecieru pomidorowego oraz 1 kubek wody (najlepiej do tego kubka, w którym był przecier, nalać wody, wtedy niczego nie marnujemy, bo do sosu trafiają również resztki, które zostały na ściankach kubka), dodajemy sos sojowy i przyprawy, i gotujemy, aż sos zgęstnieje. Makaron odcedzamy, płuczemy pod zimną wodą i wrzucamy na patelnię, do sosu. Mieszamy sos z makaronem, a następnie nakładamy na talerze.
Smacznego!
Składniki
Przepis
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W czasie, gdy makaron się gotuje, kroimy drobno cebulę i czosnek, i podsmażamy je razem z pieczonym bakłażanem, na oleju. Kiedy mieszanka na patelni zacznie intensywnie pachnieć, dolewamy kubek przecieru pomidorowego oraz 1 kubek wody (najlepiej do tego kubka, w którym był przecier, nalać wody, wtedy niczego nie marnujemy, bo do sosu trafiają również resztki, które zostały na ściankach kubka), dodajemy sos sojowy i przyprawy, i gotujemy, aż sos zgęstnieje. Makaron odcedzamy, płuczemy pod zimną wodą i wrzucamy na patelnię, do sosu. Mieszamy sos z makaronem, a następnie nakładamy na talerze.
Smacznego!