PRZEPIS NA KOMPOT JABŁKOWO-GRUSZKOWY
Jabłka i gruszki myjemy, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy je (w sensie owoce, nie gniazda) na średniej wielkości kawałki. Cytrynę obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Owoce wrzucamy do garnka, zasypujemy cukrem, dorzucamy cynamon i zalewamy wodą. Gotujemy, aż zacznie wrzeć, a następnie zmniejszamy ogień / moc na płycie i gotujemy jeszcze 2-3 godziny, aż owoce całkiem zmiękną.
Składniki
Przepis
Jabłka i gruszki myjemy, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy je (w sensie owoce, nie gniazda) na średniej wielkości kawałki. Cytrynę obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Owoce wrzucamy do garnka, zasypujemy cukrem, dorzucamy cynamon i zalewamy wodą. Gotujemy, aż zacznie wrzeć, a następnie zmniejszamy ogień / moc na płycie i gotujemy jeszcze 2-3 godziny, aż owoce całkiem zmiękną.