PISTACJOWA JAGLANKA MOCY
Składniki
¾ puszki mleka kokosowego (300 g) - cała śmietanka, czyli stała część + uzupełnić wodą kokosową
¾ kubka innego mleka roślinnego (170 g), np. sojowego
0,50 kubka kaszy jaglanej (100 g)
1 łyżka/łyżki/łyżek gęstego masła pistacjowego (25 g)
1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek słodziku lub cukru (6 g), u mnie słodzik stewia+erytrytol
1
Wszystkie składniki wrzucamy / wlewamy do garnka, uzupełniamy szklanką wody, mieszamy i gotujemy. Kiedy masa zacznie wrzeć, zmniejszamy ogień i regularnie mieszamy, bo bestyjka lubi przywierać. Pistacjowa jaglanka jest gotowa, kiedy ma konsystencję budyniu (na który, swoją drogą, można ją zmiksować).
Składniki
Składniki
¾ puszki mleka kokosowego (300 g) - cała śmietanka, czyli stała część + uzupełnić wodą kokosową
¾ kubka innego mleka roślinnego (170 g), np. sojowego
0,50 kubka kaszy jaglanej (100 g)
1 łyżka/łyżki/łyżek gęstego masła pistacjowego (25 g)
1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek słodziku lub cukru (6 g), u mnie słodzik stewia+erytrytol
Przepis
1
Wszystkie składniki wrzucamy / wlewamy do garnka, uzupełniamy szklanką wody, mieszamy i gotujemy. Kiedy masa zacznie wrzeć, zmniejszamy ogień i regularnie mieszamy, bo bestyjka lubi przywierać. Pistacjowa jaglanka jest gotowa, kiedy ma konsystencję budyniu (na który, swoją drogą, można ją zmiksować).