Najlepszy wegański karmel na świecie
Daktyle zalewamy wodą - najlepiej gorącą, wtedy szybciej zmiękną. Po 30-40 minutach je odcedzamy, ale NIE WYLEWAMY WODY!
W tym czasie można też ugotować kaszę jęczmienną, jeśli nie macie ugotowanej. Ugotujcie więcej, to będziecie mieli do wegańskiego puddingu orzechowego (w połączeniu z czekoladowym sosem smakuje jak Monte, pyszka!)
Blendujemy namoczone daktyle, 1/3 kubka wody, w której się moczyły, i resztę składników.
I tyle! Wegański karmel gotowy! Przechowujemy go w lodówce w zamkniętym pojemniku. O ile nie zjecie wszystkiego od razu :)
Składniki
Przepis
Daktyle zalewamy wodą - najlepiej gorącą, wtedy szybciej zmiękną. Po 30-40 minutach je odcedzamy, ale NIE WYLEWAMY WODY!
W tym czasie można też ugotować kaszę jęczmienną, jeśli nie macie ugotowanej. Ugotujcie więcej, to będziecie mieli do wegańskiego puddingu orzechowego (w połączeniu z czekoladowym sosem smakuje jak Monte, pyszka!)
Blendujemy namoczone daktyle, 1/3 kubka wody, w której się moczyły, i resztę składników.
I tyle! Wegański karmel gotowy! Przechowujemy go w lodówce w zamkniętym pojemniku. O ile nie zjecie wszystkiego od razu :)