Fit majonez wegański
Składniki
1 średnie awokado hass (oczywiście dojrzałe)
0,50 kubka różyczek kalafiora
2 łyżka/łyżki/łyżek oliwy z oliwek
1 łyżka/łyżki/łyżek musztardy delikatesowej
1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek soku z limonki (ew. z cytryny)
pieprz i sól (wedle uznania, ja daję sporą szczyptę soli i sporą szczyptę pieprzu)
1
Kalafior gotujemy, a następnie wszystkie składniki (razem z kalafiorem) wrzucamy do kielicha blendera i blendujemy na gładko. Jeśli wolisz rzadszy majonez, dodaj po prostu trochę wody (wedle uznania, ale zacznij od niewielkiej ilości, żeby majonez nie był jednak zbyt rzadki) i ponownie zblenduj.
Składniki
Składniki
1 średnie awokado hass (oczywiście dojrzałe)
0,50 kubka różyczek kalafiora
2 łyżka/łyżki/łyżek oliwy z oliwek
1 łyżka/łyżki/łyżek musztardy delikatesowej
1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek soku z limonki (ew. z cytryny)
pieprz i sól (wedle uznania, ja daję sporą szczyptę soli i sporą szczyptę pieprzu)
Przepis
1
Kalafior gotujemy, a następnie wszystkie składniki (razem z kalafiorem) wrzucamy do kielicha blendera i blendujemy na gładko. Jeśli wolisz rzadszy majonez, dodaj po prostu trochę wody (wedle uznania, ale zacznij od niewielkiej ilości, żeby majonez nie był jednak zbyt rzadki) i ponownie zblenduj.