Fit majonez wegański

Liczba porcji1 porcja
Składniki
 1 średnie awokado hass (oczywiście dojrzałe)
 0,50 kubka różyczek kalafiora
 2 łyżka/łyżki/łyżek oliwy z oliwek
 1 łyżka/łyżki/łyżek musztardy delikatesowej
 1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek soku z limonki (ew. z cytryny)
 pieprz i sól (wedle uznania, ja daję sporą szczyptę soli i sporą szczyptę pieprzu)
1

Kalafior gotujemy, a następnie wszystkie składniki (razem z kalafiorem) wrzucamy do kielicha blendera i blendujemy na gładko. Jeśli wolisz rzadszy majonez, dodaj po prostu trochę wody (wedle uznania, ale zacznij od niewielkiej ilości, żeby majonez nie był jednak zbyt rzadki) i ponownie zblenduj.

Składniki

Składniki
 1 średnie awokado hass (oczywiście dojrzałe)
 0,50 kubka różyczek kalafiora
 2 łyżka/łyżki/łyżek oliwy z oliwek
 1 łyżka/łyżki/łyżek musztardy delikatesowej
 1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek soku z limonki (ew. z cytryny)
 pieprz i sól (wedle uznania, ja daję sporą szczyptę soli i sporą szczyptę pieprzu)

Przepis

1

Kalafior gotujemy, a następnie wszystkie składniki (razem z kalafiorem) wrzucamy do kielicha blendera i blendujemy na gładko. Jeśli wolisz rzadszy majonez, dodaj po prostu trochę wody (wedle uznania, ale zacznij od niewielkiej ilości, żeby majonez nie był jednak zbyt rzadki) i ponownie zblenduj.

Fit majonez wegański