Najprostszy Przepis Na Wegańskie Masło (Tylko 2 Składniki!)

Jak zrobić wegańskie masło? Mam dla Ciebie najprostszy przepis — potrzebujesz tylko 2 składników. 

Zastanawiasz się, czym smarować kanapki na weganizmie, skoro nie masłem? Opcji jest sporo, ale możesz też samodzielnie zrobić WEGAŃSKIE masło. To tak proste, że się zdziwisz!

Miałam wiele podejść do przygotowania przepisu na wegańskie masło... W moich ebookach znajdziecie masę ciekawych przepisów! 

Jednak staram się wszystkie przepisy upraszczać na maxa, i tak właśnie powstał ten. Potrzebujecie do niego tylko 2 składników, które kupicie np. w Biedronce.

Wegańskie Masło — Najprostszy Przepis

Liczba porcji1 porcja

Składniki
 3 łyżka/łyżki/łyżek oleju kokosowego rafinowanego (91 g), olej ma być w postaci stałej (twardej)
 0,50 szkl. mleka sojowego (125 ml)
 opcjonalnie sól do smaku
 dla bardziej maślanego koloru można dodać odrobinę kurkumy

1

Roztapiamy olej kokosowy, a następnie ubijamy go w blenderze z mlekiem na kremową masę. Przekładamy do pojemniczka, solimy z wierzchu, i wkładamy do lodówki. Po 20 minutach nasze wegańskie masło jest gotowe.

Składniki

Składniki
 3 łyżka/łyżki/łyżek oleju kokosowego rafinowanego (91 g), olej ma być w postaci stałej (twardej)
 0,50 szkl. mleka sojowego (125 ml)
 opcjonalnie sól do smaku
 dla bardziej maślanego koloru można dodać odrobinę kurkumy

Przepis

1

Roztapiamy olej kokosowy, a następnie ubijamy go w blenderze z mlekiem na kremową masę. Przekładamy do pojemniczka, solimy z wierzchu, i wkładamy do lodówki. Po 20 minutach nasze wegańskie masło jest gotowe.

Wegańskie Masło

Smacznego!

przepisy na wegański nabiał - ebook smart vegan