KOMPOT GRUSZKOWO-PIGWOWY IDEALNY NA JESIEŃ

Ten kompot to najlepszy – zaraz obok gorącej czekolady, rzecz jasna – rozgrzewacz na jesień i zimę. Zobacz, jak łatwo zrobić pyszny rozgrzewający kompot z gruszek i pigw!

KOMPOT GRUSZKOWO-PIGWOWY – SKŁADNIKI:

3 gruszki (600 g)

3 pigwy (530 g)

2 duże plastry korzenia imbiru (20 g)

1 cytryna

1,5 szkl. cukru (300 g)

1 duża laska cynamonu

I DO DZIEŁA!

1. Cytrynę obierz i pokrój w plasterki, z gruszek i pigw wytnij gniazda nasienne, i pokrój je na mniejsze kawałki.

2. Wszystkie składniki zalej 3-ma litrami wody i gotuj do czasu, aż owoce zmiękną.

I gotowe! Pij, póki ciepłe (takie smakuje najlepiej)!

SMACZNEGO!

A jeśli masz ochotę na więcej prostych wegańskich przepisów, sprawdź moją książkę „SMART VEGAN”!

UZUPEŁNIJ, BY POBRAĆ DARMOWY FRAGMENT (i kod rabatowy):

[mc4wp_form id=”4452″]

PREMIERA JUŻ 28 WRZEŚNIA!

ZAMÓW TUTAJ

UWAGA, wysyłka 1 książki kosztuje 14 zł, ALE już wysyłka 2-óch – 15 zł, 3-ech – 16 zł, 4-ech – 17 zł, a od 5 książek wysyłka gratis, więc skrzyknijcie znajomych na wspólne zakupy! Kod rabatowy działa na dowolną ilość książek.

*

PROSTY KOMPOT GRUSZKOWY - PRZEPIS

*

Podobało się? Polub mnie na fejsbuku!

Chcesz więcej? Zapisz się na newsletter!