KOMPOT GRUSZKOWO-PIGWOWY IDEALNY NA JESIEŃ
Ten kompot to najlepszy – zaraz obok gorącej czekolady, rzecz jasna – rozgrzewacz na jesień i zimę. Zobacz, jak łatwo zrobić pyszny rozgrzewający kompot z gruszek i pigw!
KOMPOT GRUSZKOWO-PIGWOWY – SKŁADNIKI:
3 gruszki (600 g)
3 pigwy (530 g)
2 duże plastry korzenia imbiru (20 g)
1 cytryna
1,5 szkl. cukru (300 g)
1 duża laska cynamonu
I DO DZIEŁA!
1. Cytrynę obierz i pokrój w plasterki, z gruszek i pigw wytnij gniazda nasienne, i pokrój je na mniejsze kawałki.
2. Wszystkie składniki zalej 3-ma litrami wody i gotuj do czasu, aż owoce zmiękną.
I gotowe! Pij, póki ciepłe (takie smakuje najlepiej)!
SMACZNEGO!
A jeśli masz ochotę na więcej prostych wegańskich przepisów, sprawdź moją książkę „SMART VEGAN”!
UZUPEŁNIJ, BY POBRAĆ DARMOWY FRAGMENT (i kod rabatowy):
[mc4wp_form id=”4452″]ZAMÓW TUTAJ
UWAGA, wysyłka 1 książki kosztuje 14 zł, ALE już wysyłka 2-óch – 15 zł, 3-ech – 16 zł, 4-ech – 17 zł, a od 5 książek wysyłka gratis, więc skrzyknijcie znajomych na wspólne zakupy! Kod rabatowy działa na dowolną ilość książek.
*
*