
DAL – PROSTY PRZEPIS NA WEGAŃSKI OBIAD
Szukasz prostego pomysłu na szybki wegański obiad? Wypróbuj wegański dal z naszego nowego ebooka!
Tani wegański obiad? A może szybka kolacja? Dziś podrzucam Wam przepis na wegański dal, który nadaje się na oba posiłki.
Przepis pochodzi z nowego ebooka „SMART VEGAN Jak zdrowo i oszczędnie planować jadłospis? Wegańskie posiłki na 30 dni”.
Wegański dal — przepis
Podsmażamy cebulę do zeszklenia.
Następnie dodajemy czosnek, imbir, kurkumę i wszystkie przyprawy.
Po 2 minutach dodajemy pomidory (wcześniej zblendowane) i wodę. Zagotowujemy.
Dodajemy soczewicę, fasolę i dusimy minimum 30 minut Jeśli dal będzie za gęsty, dodajemy więcej wody.
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na koniec dodajemy mleczko kokosowe i natkę pietruszki.
Składniki
Przepis
Podsmażamy cebulę do zeszklenia.
Następnie dodajemy czosnek, imbir, kurkumę i wszystkie przyprawy.
Po 2 minutach dodajemy pomidory (wcześniej zblendowane) i wodę. Zagotowujemy.
Dodajemy soczewicę, fasolę i dusimy minimum 30 minut Jeśli dal będzie za gęsty, dodajemy więcej wody.
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na koniec dodajemy mleczko kokosowe i natkę pietruszki.