Szukasz prostego pomysłu na szybki wegański obiad? Wypróbuj wegański dal z naszego nowego ebooka!
Tani wegański obiad? A może szybka kolacja? Dziś podrzucam Wam przepis na wegański dal, który nadaje się na oba posiłki.
Przepis pochodzi z nowego ebooka “SMART VEGAN Jak zdrowo i oszczędnie planować jadłospis? Wegańskie posiłki na 30 dni”.
Wegański dal — przepis
2 porcje
-
1 puszka pomidorów (400 g)
-
1 szklanka fasoli czerwonej (gotowanej lub z puszki, 140 g)
-
¾ szklanki ryżu (150 g)
-
½ szklanki wody lub bulionu roślinnego (150 ml)
-
4 łyżki soczewicy zielonej (50 g)
-
4 łyżki mleczka kokosowego (35 g) cebula
-
2 ząbki czosnku
-
natka pietruszki
-
łyżka oleju do smażenia (5 g)
-
parę plastrów imbiru i kurkumy
-
1 łyżeczka curry
-
1 łyżeczka garam masala
-
parę ziarenek kolendry
-
chili według uznania sól do smaku