PRZEPIS NA PISTACJOWĄ JAGLANKĘ MOCY
Szukasz pomysłu na sycące wegańskie śniadanie, które da Ci energię, by z przytupem zacząć dzień? Wypróbuj przepis na wegańską pistacjową jaglankę mocy!
Ta oto jaglanka świetnie nadaje się i na śniadanie, i na deser, i na posiłek potreningowy (ten ostatni warto uzupełnić koktajlem białkowym), dlatego polecam Ci wypróbować ten przepis i utrwalić go sobie w pamięci!
Masło pistacjowe co prawda do najtańszych produktów nie należy, ale nie będziesz go wyjadać łyżkami dniem i nocą (zapewniam! Sama uwielbiam pistacje, a jednak kupiony ponad miesiąc temu słoiczek pistacjowego masła wciąż mam), więc warto mieć wśród swoich zapasów.
PISTACJOWA JAGLANKA MOCY – PRZEPIS
Wszystkie składniki wrzucamy / wlewamy do garnka, uzupełniamy szklanką wody, mieszamy i gotujemy. Kiedy masa zacznie wrzeć, zmniejszamy ogień i regularnie mieszamy, bo bestyjka lubi przywierać. Pistacjowa jaglanka jest gotowa, kiedy ma konsystencję budyniu (na który, swoją drogą, można ją zmiksować).
Składniki
Przepis
Wszystkie składniki wrzucamy / wlewamy do garnka, uzupełniamy szklanką wody, mieszamy i gotujemy. Kiedy masa zacznie wrzeć, zmniejszamy ogień i regularnie mieszamy, bo bestyjka lubi przywierać. Pistacjowa jaglanka jest gotowa, kiedy ma konsystencję budyniu (na który, swoją drogą, można ją zmiksować).
*