Wegańskie Almette?! Przepis Na Wegański Twarożek Chrzanowy

Jak zrobić wegański twarożek à la Almette? To bardzo proste, sprawdź przepis z nowego e-booka!

Ponieważ wiele osób na weganizmie tęskni za twarożkami do smarowania chleba, postanowiłam podzielić się z Wami przepisem Ilony MniuMniu z jej nowego ebooka pod moim wydawnictwem :)

wegański nabiał - przepisy

Jest to przepis na wegański twarożek chrzanowy, taki trochę à la Almette. Na filmie pokazuję, jak go przygotować (to banał!), ale poniżej macie też przepis w formie pisemnej :)

Wegański twarożek chrzanowy (à la Almette) – przepis

Liczba porcji1 porcja

Składniki
 1 szkl. ugotowanego ryżu (190 g)
 1 kostka tofu (180 g)
 4 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek chrzanu (lub inne dodatki, np. oliwki albo suszone pomidory)
 2 łyżka/łyżki/łyżek śmietanki sojowej
 1 łyżka/łyżki/łyżek oleju kokosowego
 sól (duuużo!) i pieprz, ilość wg uznania
 opcjonalnie świeże warzywka, np. szczypiorek i rzodkiewka

1

Wszystkie składniki (prócz świeżych warzyw) blendujemy na gładką masę, doprawiamy (twarożek potrzebuje dużej ilości soli, by wydobyć swój smak) i dodajemy pokrojone świeże warzywka. Serwujemy na świeżym chlebie!

Składniki

Składniki
 1 szkl. ugotowanego ryżu (190 g)
 1 kostka tofu (180 g)
 4 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek chrzanu (lub inne dodatki, np. oliwki albo suszone pomidory)
 2 łyżka/łyżki/łyżek śmietanki sojowej
 1 łyżka/łyżki/łyżek oleju kokosowego
 sól (duuużo!) i pieprz, ilość wg uznania
 opcjonalnie świeże warzywka, np. szczypiorek i rzodkiewka

Przepis

1

Wszystkie składniki (prócz świeżych warzyw) blendujemy na gładką masę, doprawiamy (twarożek potrzebuje dużej ilości soli, by wydobyć swój smak) i dodajemy pokrojone świeże warzywka. Serwujemy na świeżym chlebie!

Wegański twarożek chrzanowy (à la Almette)

Więcej przepisów na wegańskie sery i serki znajdziesz w nowym ebooku – kliknij i zamów teraz!