Wegańskie Almette?! Przepis Na Wegański Twarożek Chrzanowy

wegański twarożek a la almette - przepis

Jak zrobić wegański twarożek a la Almette? To bardzo proste, sprawdź przepis z nowego ebooka!

 

Ponieważ wiele osób na weganizmie tęskni za twarożkami do smarowania chleba, postanowiłam podzielić się z Wami przepisem Ilony MniuMniu z jej nowego ebooka pod moim wydawnictwem :)

wegański nabiał - przepisy

Jest to przepis na wegański twarożek chrzanowy, taki trochę a la Almette. Na filmie pokazuję, jak go przygotować (to banał!), ale poniżej macie też przepis w formie pisemnej :)

Wegański twarożek chrzanowy (a la Almette) – przepis

składniki:

1 szklanka ugotowanego ryżu (190 g)
1 kostka tofu (180 g)
4 łyżeczki chrzanu (lub inne dodatki, np. oliwki albo suszone pomidory)
2 łyżki śmietanki sojowej
1 łyżka oleju kokosowego
sól (duuużo!) i pieprz, ilość wg uznania
opcjonalnie świeże warzywka, np. szczypiorek i rzodkiewka

Jak zrobić wegański twarożek chrzanowy a la Almette?

Wszystkie składniki (prócz świeżych warzyw) blendujemy na gładką masę, doprawiamy (twarożek potrzebuje dużej ilości soli, by wydobyć swój smak) i dodajemy pokrojone świeże warzywka. Serwujemy na świeżym chlebie!

Więcej przepisów na wegańskie sery i serki znajdziesz w nowym ebooku – kliknij i zamów teraz!