MÓJ COMFORT FOOD: CIASTECZKOWE SMOOTHIE NA CIEPŁO
Smoothie na ciepło, w dodatku o smaku ciasteczka? Mniam! Koniecznie sprawdź przepis!
Zawsze – cokolwiek by się nie działo, czy jestem w domu, czy na wyjeździe, w zimie czy w lecie – zaczynam dzień od dużego kubasa smoothie. To taki mój rytuał, kotwica, i jednocześnie po prostu moje ulubione śniadanie – taki płynny posiłek najlepiej wchodzi mi z rana, gdy żołądek jeszcze się dobrze nie obudził. W dodatku takie smoothie to świetna okazja, aby się orzeźwić latem lub ogrzać zimą. Tak, tak, smoothie można też pić na ciepło i serdecznie to polecam! Dla mnie takie smoothie na ciepło to też idealny sposób, by się rozpieścić, kiedy wstałam lewą nogą, mam okres czy po prostu gorszy dzień. Koniecznie wypróbuj!
CIASTECZKOWE SMOOTHIE NA CIEPŁO – PRZEPIS
1 duża porcja
1 banan
0,5 kubka ciepłej wody lub mleka roślinnego niesłodzonego (jeśli będzie słodzone, to wtedy pomijamy daktyle)
garść orzechów nerkowca
kilka suszonych daktyli
czubata łyżka wiórków kokosowych
1 łyżka kakao
1 łyżeczka cynamonu
JAK PRZYGOTOWAĆ WEGAŃSKIE CIASTECZKOWE SMOOTHIE NA CIEPŁO?
Po prostu blendujemy razem wszystkie składniki, i gotowe!
Chcesz więcej wegańskich przepisów? Polub mnie na Facebooku (nie zapomnij zaznaczyć opcji obserwowania „Wyświetlaj najpierw”, aby na pewno wyświetlały Ci się moje posty!) i / lub kup moją książkę „SMART VEGAN”. Zapisując się na mój wege newsletter (TUTAJ!) otrzymasz darmowy fragment książki oraz kod rabatowy na jej zakup.