Wegańskie lody czekoladowo-orzechowe

Liczba porcji1 porcja
Składniki
 1 szt. banana
 0,50 opak. puszki czerwonej fasolki
 2 łyżka/łyżki/łyżek masła orzechowego
 1 łyżka/łyżki/łyżek kakao
 1 łyżka/łyżki/łyżek ulubionego słodzidła, np. erytrytolu lub syropu klonowego
 dodatkowo mleko roślinne
1

Banana kroimy w plasterki, fasolkę płuczemy i razem zamrażamy. Zamrożone składniki blendujemy z pozostałymi, podlewając odrobiną mleka roślinnego.

Składniki

Składniki
 1 szt. banana
 0,50 opak. puszki czerwonej fasolki
 2 łyżka/łyżki/łyżek masła orzechowego
 1 łyżka/łyżki/łyżek kakao
 1 łyżka/łyżki/łyżek ulubionego słodzidła, np. erytrytolu lub syropu klonowego
 dodatkowo mleko roślinne

Przepis

1

Banana kroimy w plasterki, fasolkę płuczemy i razem zamrażamy. Zamrożone składniki blendujemy z pozostałymi, podlewając odrobiną mleka roślinnego.

Wegańskie lody czekoladowo-orzechowe