Wegańskie lody czekoladowo-orzechowe
Składniki
1 szt. banana
0,50 opak. puszki czerwonej fasolki
2 łyżka/łyżki/łyżek masła orzechowego
1 łyżka/łyżki/łyżek kakao
1 łyżka/łyżki/łyżek ulubionego słodzidła, np. erytrytolu lub syropu klonowego
dodatkowo mleko roślinne
1
Banana kroimy w plasterki, fasolkę płuczemy i razem zamrażamy. Zamrożone składniki blendujemy z pozostałymi, podlewając odrobiną mleka roślinnego.
Składniki
Składniki
1 szt. banana
0,50 opak. puszki czerwonej fasolki
2 łyżka/łyżki/łyżek masła orzechowego
1 łyżka/łyżki/łyżek kakao
1 łyżka/łyżki/łyżek ulubionego słodzidła, np. erytrytolu lub syropu klonowego
dodatkowo mleko roślinne
Przepis
1
Banana kroimy w plasterki, fasolkę płuczemy i razem zamrażamy. Zamrożone składniki blendujemy z pozostałymi, podlewając odrobiną mleka roślinnego.