WEGAŃSKIE BATONIKI DLA OSOBY NA DIECIE KETOGENICZNEJ
Siekamy orzechy laskowe, a następnie mieszamy je ze wszystkimi pozostałymi składnikami na masę.
Masę przekładamy do kwadratowego pudełka wyłożonego papierem do pieczenia, wyrównujemy.
Smarujemy karmelem, a następnie posypujemy orzeszkami ziemnymi. Orzeszki przyklepujemy, aby wcisnęły się dobrze w karmel.
Kolejna warstwa - smarujemy masłem orzechowym, posypujemy pogniecionymi w dłoniach czipsami kokosowymi. Czipsy równiez przyuklepujemy, aby się dobrze przykleiły do masła orzechowego.
Wkładamy do lodówki na minimum godzinę - masa się wtedy zbije i będzie można kroić ją na batoniki. Gotowe batony również trzymamy w lodówce, spokojnie wytrzymają do 5 dni (może nawet dłużej, ale u mnie dłużej nie wytrzymały, bo je zeżarłam, wiadomo).
Składniki
Przepis
Siekamy orzechy laskowe, a następnie mieszamy je ze wszystkimi pozostałymi składnikami na masę.
Masę przekładamy do kwadratowego pudełka wyłożonego papierem do pieczenia, wyrównujemy.
Smarujemy karmelem, a następnie posypujemy orzeszkami ziemnymi. Orzeszki przyklepujemy, aby wcisnęły się dobrze w karmel.
Kolejna warstwa - smarujemy masłem orzechowym, posypujemy pogniecionymi w dłoniach czipsami kokosowymi. Czipsy równiez przyuklepujemy, aby się dobrze przykleiły do masła orzechowego.
Wkładamy do lodówki na minimum godzinę - masa się wtedy zbije i będzie można kroić ją na batoniki. Gotowe batony również trzymamy w lodówce, spokojnie wytrzymają do 5 dni (może nawet dłużej, ale u mnie dłużej nie wytrzymały, bo je zeżarłam, wiadomo).