WEGAŃSKIE BATONIKI DLA OSOBY NA DIECIE KETOGENICZNEJ

Liczba porcji10 porcji
Składniki
 1 miarka białka sojowego czekoladowego, u mnie izolat sojowy TrecNutrition (jedna miarka to 34g)
 3 łyżka/łyżki/łyżek mąki migdałowej
 2 łyżka/łyżki/łyżek pasty kokosowej, u mnie Ekogram kupiona w Rossmannie
  kubka mleka sojowego niesłodzonego, polecam organiczne mleko marki własnej Tesco
 1 garść orzechów laskowych, polecam te marki własnej Tesco, bo mają tylko 2 g węgli na 100 g produktu
 0,50 kubka czipsów kokosowych
dodatkowo:
 2 łyżka/łyżki/łyżek karmelu Walden Farms Calorie Free, kupiony w sklepie guiltfree.pl
 2 garści orzeszków ziemnych
 2 łyżka/łyżki/łyżek masła orzechowego
 2 garści czipsów kokosowych
1

Siekamy orzechy laskowe, a następnie mieszamy je ze wszystkimi pozostałymi składnikami na masę.

2

Masę przekładamy do kwadratowego pudełka wyłożonego papierem do pieczenia, wyrównujemy.

3

Smarujemy karmelem, a następnie posypujemy orzeszkami ziemnymi. Orzeszki przyklepujemy, aby wcisnęły się dobrze w karmel.

4

Kolejna warstwa - smarujemy masłem orzechowym, posypujemy pogniecionymi w dłoniach czipsami kokosowymi. Czipsy równiez przyuklepujemy, aby się dobrze przykleiły do masła orzechowego.

5

Wkładamy do lodówki na minimum godzinę - masa się wtedy zbije i będzie można kroić ją na batoniki. Gotowe batony również trzymamy w lodówce, spokojnie wytrzymają do 5 dni (może nawet dłużej, ale u mnie dłużej nie wytrzymały, bo je zeżarłam, wiadomo).

Składniki

Składniki
 1 miarka białka sojowego czekoladowego, u mnie izolat sojowy TrecNutrition (jedna miarka to 34g)
 3 łyżka/łyżki/łyżek mąki migdałowej
 2 łyżka/łyżki/łyżek pasty kokosowej, u mnie Ekogram kupiona w Rossmannie
  kubka mleka sojowego niesłodzonego, polecam organiczne mleko marki własnej Tesco
 1 garść orzechów laskowych, polecam te marki własnej Tesco, bo mają tylko 2 g węgli na 100 g produktu
 0,50 kubka czipsów kokosowych
dodatkowo:
 2 łyżka/łyżki/łyżek karmelu Walden Farms Calorie Free, kupiony w sklepie guiltfree.pl
 2 garści orzeszków ziemnych
 2 łyżka/łyżki/łyżek masła orzechowego
 2 garści czipsów kokosowych

Przepis

1

Siekamy orzechy laskowe, a następnie mieszamy je ze wszystkimi pozostałymi składnikami na masę.

2

Masę przekładamy do kwadratowego pudełka wyłożonego papierem do pieczenia, wyrównujemy.

3

Smarujemy karmelem, a następnie posypujemy orzeszkami ziemnymi. Orzeszki przyklepujemy, aby wcisnęły się dobrze w karmel.

4

Kolejna warstwa - smarujemy masłem orzechowym, posypujemy pogniecionymi w dłoniach czipsami kokosowymi. Czipsy równiez przyuklepujemy, aby się dobrze przykleiły do masła orzechowego.

5

Wkładamy do lodówki na minimum godzinę - masa się wtedy zbije i będzie można kroić ją na batoniki. Gotowe batony również trzymamy w lodówce, spokojnie wytrzymają do 5 dni (może nawet dłużej, ale u mnie dłużej nie wytrzymały, bo je zeżarłam, wiadomo).

WEGAŃSKIE BATONIKI DLA OSOBY NA DIECIE KETOGENICZNEJ