Kokosowo-różane kulki mocy

Liczba porcji15 porcji
Składniki
 1 kubek suszonych daktyli
 0,50 kubka płatków owsianych
 0,50 wiórków kokosowych + do obtoczenia jeszcze 2 łyżki
 2 łyżka/łyżki/łyżek mleka kokosowego w proszku (jak nie masz, to pomiń)
 2 łyżka/łyżki/łyżek wody różanej
1

Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 30 minut. Następnie odlewamy wodę do garnka (nie wylewamy do zlewu, przyda się jeszcze!), a daktyle blendujemy na w miarę gładką masę. Jeśli ciężko Ci się blenduje, to dodaj kilka łyżek wody, która Ci została po tych daktylach.

2

Do daktylowej masy dorzucamy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy i formujemy kulki mocy. Obtaczamy kulki w wiórkach kokosowych i wstawiamy do lodówki, przynajmniej na godzinę, aby masa się zbiła.

3

Pozostałą wodę po moczeniu daktyli można wykorzystać np. do smoothie, do przygotowania naleśników albo jakichś słodkich wypieków.

Składniki

Składniki
 1 kubek suszonych daktyli
 0,50 kubka płatków owsianych
 0,50 wiórków kokosowych + do obtoczenia jeszcze 2 łyżki
 2 łyżka/łyżki/łyżek mleka kokosowego w proszku (jak nie masz, to pomiń)
 2 łyżka/łyżki/łyżek wody różanej

Przepis

1

Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 30 minut. Następnie odlewamy wodę do garnka (nie wylewamy do zlewu, przyda się jeszcze!), a daktyle blendujemy na w miarę gładką masę. Jeśli ciężko Ci się blenduje, to dodaj kilka łyżek wody, która Ci została po tych daktylach.

2

Do daktylowej masy dorzucamy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy i formujemy kulki mocy. Obtaczamy kulki w wiórkach kokosowych i wstawiamy do lodówki, przynajmniej na godzinę, aby masa się zbiła.

3

Pozostałą wodę po moczeniu daktyli można wykorzystać np. do smoothie, do przygotowania naleśników albo jakichś słodkich wypieków.

Kokosowo-różane kulki mocy