Kokosowo-różane kulki mocy
Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 30 minut. Następnie odlewamy wodę do garnka (nie wylewamy do zlewu, przyda się jeszcze!), a daktyle blendujemy na w miarę gładką masę. Jeśli ciężko Ci się blenduje, to dodaj kilka łyżek wody, która Ci została po tych daktylach.
Do daktylowej masy dorzucamy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy i formujemy kulki mocy. Obtaczamy kulki w wiórkach kokosowych i wstawiamy do lodówki, przynajmniej na godzinę, aby masa się zbiła.
Pozostałą wodę po moczeniu daktyli można wykorzystać np. do smoothie, do przygotowania naleśników albo jakichś słodkich wypieków.
Składniki
Przepis
Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 30 minut. Następnie odlewamy wodę do garnka (nie wylewamy do zlewu, przyda się jeszcze!), a daktyle blendujemy na w miarę gładką masę. Jeśli ciężko Ci się blenduje, to dodaj kilka łyżek wody, która Ci została po tych daktylach.
Do daktylowej masy dorzucamy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy i formujemy kulki mocy. Obtaczamy kulki w wiórkach kokosowych i wstawiamy do lodówki, przynajmniej na godzinę, aby masa się zbiła.
Pozostałą wodę po moczeniu daktyli można wykorzystać np. do smoothie, do przygotowania naleśników albo jakichś słodkich wypieków.