PUDDING ORZECHOWY Z KASZY JĘCZMIENNEJ

wegański pudding orzechowy z kaszy - przepis

Ten wegański pudding orzechowy z dodatkiem sosu czekoladowego smakuje jak Monte, rewelacja! 

Kasza jaglana, mam wrażenie, jest niekwestionowaną królową kasz na wegańskichblogach kulinarnych. Kasza jęczmienna za to traktowana jest po macoszemu i nikt nie poświęca jej większej uwagi… A szkoda, bo – jak się okazuje – i z kaszy jęczmiennej można zrobić rewelacyjne wegańskie desery. Dziś polecam wegański pudding orzechowy. Jest wspaniale kremowy, a do tego w połączeniu z czekoladowym sosem do lodów smakuje jak Monte! Koniecznie wypróbuj ten przepis!

PUDDING ORZECHOWY Z KASZY JĘCZMIENNEJ – PRZEPIS

na 4 porcje

1 kubek ugotowanej kaszy jęczmiennej
0,5 kubka słodzonego mleka roślinnego o smaku waniliowym
3 łyżki pasty ze zblendowanych suszonych daktyli albo po prostu kilka dużych suszonych daktyli bez pestek
2 łyżki dobrego masła orzechowego

JAK ZROBIĆ PUDDING ORZECHOWY Z KASZY JĘCZMIENNEJ?

Wystarczy po prostu wszystko razem zblendować na super gładko i gotowe! Dobrze też potem schłodzić w lodówce, najlepiej smakuje na następny dzień.

WEGAŃSKIE SŁODYCZE - PRZEPISY