PUDDING ORZECHOWY Z KASZY JĘCZMIENNEJ

Ten wegański pudding orzechowy z dodatkiem sosu czekoladowego smakuje jak Monte, rewelacja! 

Kasza jaglana, mam wrażenie, jest niekwestionowaną królową kasz na wegańskichblogach kulinarnych. Kasza jęczmienna za to traktowana jest po macoszemu i nikt nie poświęca jej większej uwagi… A szkoda, bo – jak się okazuje – i z kaszy jęczmiennej można zrobić rewelacyjne wegańskie desery. Dziś polecam wegański pudding orzechowy. Jest wspaniale kremowy, a do tego w połączeniu z czekoladowym sosem do lodów smakuje jak Monte! Koniecznie wypróbuj ten przepis!

PUDDING ORZECHOWY Z KASZY JĘCZMIENNEJ – PRZEPIS

Liczba porcji4 porcje

Składniki
 1 kubek ugotowanej kaszy jęczmiennej
 0,50 kubka słodzonego mleka roślinnego o smaku waniliowym
 3 łyżka/łyżki/łyżek pasty ze zblendowanych suszonych daktyli albo po prostu kilka dużych suszonych daktyli bez pestek
 2 łyżka/łyżki/łyżek dobrego masła orzechowego

1

Wystarczy po prostu wszystko razem zblendować na super gładko i gotowe! Dobrze też potem schłodzić w lodówce, najlepiej smakuje na następny dzień.

Składniki

Składniki
 1 kubek ugotowanej kaszy jęczmiennej
 0,50 kubka słodzonego mleka roślinnego o smaku waniliowym
 3 łyżka/łyżki/łyżek pasty ze zblendowanych suszonych daktyli albo po prostu kilka dużych suszonych daktyli bez pestek
 2 łyżka/łyżki/łyżek dobrego masła orzechowego

Przepis

1

Wystarczy po prostu wszystko razem zblendować na super gładko i gotowe! Dobrze też potem schłodzić w lodówce, najlepiej smakuje na następny dzień.

PUDDING ORZECHOWY Z KASZY JĘCZMIENNEJ
WEGAŃSKIE SŁODYCZE - PRZEPISY