
3 PROSTE PRZEPISY NA WEGAŃSKIE LODY
Jak zrobić wegańskie lody? W dodatku zdrowe, pyszne i pełne białka? To bardzo proste, a ja mam dla Ciebie aż 3 przepisy!
Jak zrobić wegańskie lody w domu? Odkąd mam Thermomixa to jest bajecznie proste, ale myślę, że i w zwykłym przeciętnym blenderze można zrobić podobne — tylko odczekajcie, aż składniki się nieco rozmrożą i zmiękną. W przeciwnym wypadku możecie spalić blender.
Ważne! Te przepisy zawierają strączki i tofu — w ten sposób wzbogacam moje lody o białko (tych białkowych składników nie czuć w smaku!). Jeśli jednak nie chcecie wydziwiać i wolicie nie ryzykować, boicie się smaku wegańskich lodów z fasolą, to możecie pominąć składniki białkowe, a zamiast tego po prostu dać więcej owoców lub mniej jogurtu / mleka.
Wegańskie lody jagodowe — przepis
Banana kroimy, fasolkę płuczemy pod bieżącą wodą i razem zamrażamy. Zmrożone składniki blendujemy z pozostałymi składnikami na gładko, w thermomixie albo blenderze wysokoobrotowym.
Składniki
Przepis
Banana kroimy, fasolkę płuczemy pod bieżącą wodą i razem zamrażamy. Zmrożone składniki blendujemy z pozostałymi składnikami na gładko, w thermomixie albo blenderze wysokoobrotowym.
Wegańskie lody malinowe — przepis
Banana kroimy w plastry, a tofu odsączamy z wody i kruszymy. Zamrażamy banana i tofu, a następnie blendujemy z pozostałymi składnikami.
Składniki
Przepis
Banana kroimy w plastry, a tofu odsączamy z wody i kruszymy. Zamrażamy banana i tofu, a następnie blendujemy z pozostałymi składnikami.
Wegańskie lody czekoladowo-orzechowe — przepis
Banana kroimy w plasterki, fasolkę płuczemy i razem zamrażamy. Zamrożone składniki blendujemy z pozostałymi, podlewając odrobiną mleka roślinnego.
Składniki
Przepis
Banana kroimy w plasterki, fasolkę płuczemy i razem zamrażamy. Zamrożone składniki blendujemy z pozostałymi, podlewając odrobiną mleka roślinnego.